вівторок, 15 жовтня 2013 р.

Тиждень правових знань


В районній бібліотеці для дітей стало тадицією кожного року проводити Тиждень права, де діти мають змогу зустрітись з працівниками міліції, ДАІ, прокуратури, юстиції, службами у справах дітей. 

З юних літ людина часто потрапляє у ситуації, коли необхідно знати свої права та обов’язки. Буває так, що ми не знаємо як захистити свої права, що для цього слід зробити, до кого звернутись по допомогу.

Саме з цією метою в районній бібліотеці для дітей 9 жовтня 2013 року було проведено з учнями молодших класів літературну гру « З героями казок по статтях Конвенції».  Метою гри було: закріпити і розширити знання дітей про їхні права, вчити і розуміти зміст казки, яка характеризує порушення  прав дитини, вчити дітей протистояти злу, творити добро.



11 жовтня проведено  правовий всеобуч «Україна – правова держава» з учнями старших класів Перечинської ЗОШ І-ІІІ ст.

З вступним словом виступила заступник директора по роботі з дітьми Іванчо Наталія Василівна, яка  розповіла про проведення тижня права в бібліотеці та представила гостей, які були запрошені на цей захід. Серед них:

·            Апярій Маряна Юріївна – головний спеціаліст Перечинського районного управління юстиції ;

·            Багара Євгенія Михайлівна – провідний спеціаліст реєстраційної служби Перечинського районного управління юстиції;

·            Бескид Іванна Михайлівна – спеціаліст І-ї категорії з профілактичної роботи у справах дітей;

·            Бреньо Любов Василівна – головний спеціаліст державної реєстрації речових прав на нерухоме майно реєстраційної служби Перечинського районного управління юстиції;

·            Країло Тетяна Василівна – директор Перечинського районного ЦСССДМ;

·            Попович Олеся Євгенівна – начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану Перечинського районного управління юстиції.

Спеціалісти у цікавій і доступній формі для юних читачів розповіли про найважливіші закони нашої держави, практику їх застосування, відповідальність за свої вчинки, повагу до закону та його вимог, кримінальну обстановку у нашому місті. Зустріч відбулася жваво і захоплююче, діти задавали запитання стосовно своїх прав та обов’язків. Учні взяли активну  участь у вікторині «В країну правових знань», яку з ними провела бібліотекар І-ї категорії Ткаченко Алла Богданівна.








Немає коментарів:

Дописати коментар