середу, 7 листопада 2012 р.

Історія бібліотеки



     Історія України невіддільна від історії бібліотек. Бібліотеки Ярослава Мудрого, церковні та світські, приватні та публічні, університетські та земські, – сотні книгозбірень завжди були підмурками нашої національної духовності, забезпечуючи неперервність історичного буття українського народу. Книжки змінюють людей, їхні уявлення про світ, а врешті і сам світ.
     Відтак, наказом № 30 по Перечинському окрузі в справах культосвітньої роботи 1 серпня 1950 року відкрито окружну бібліотеку для дітей в Перечині. Завідуючою бібліотеки призначено Савченко Ніну Степанівну.

     Станом на 1955 рік фонд бібліотеки становив 5482 примірників книг.
     На сьогоднішній день приміщення районної бібліотеки для дітей розташоване при центральній дорозі міста Перечина, і відповідає всім сучасним вимогам. Простора читальна зала на 30 місць, абонемент, 2 кімнати під книгосховище, краєзнавча кімната.

Фойє бібліотеки

Читальна зала

Краєзнавча кімната

     Фонд бібліотеки становить 17769 примірники книг, обслуговується 1617 користувачів дітей та організаторів дитячого читання.

     За роки свого існування бібліотека зазнала чимало змін. Вона постійно змінювала своє місце, змінювалися і її працівники, але незмінним залишилось одне – любов до читачів, книги, професії.

Немає коментарів:

Дописати коментар