пʼятницю, 30 листопада 2018 р.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом


Щорічно 1 грудня відповідно до рішення Всесвітньої організації охорони здоров'я та рішенням Генеральної Асамблеї ООН, прийнятими в 1988 році, відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом..
            Безумовно, СНІД – це трагедія для всієї людської спільноти. У суспільстві ми повинні з особливим співчуттям і підтримкою ставитися до людей з ВІЛ, адже найчастіше вони відчувають себе самотніми у боротьбі зі страшною недугою.
В Перечинській районній бібліотеці для дітей разом з учнями 6-10 класів Перечинської ЗОШ І-ІІІ ступенів та вчителем біології Кость Тетяною Андріївною проведено урок - застереження «СНІД: знати, щоб жити».
Бібліотекарями було оформлено книжкову  виставку «СНІД – загроза людству».
За допомогою презентації вчитель розповіла присутнім про історію виявлення вірусу імунодефіциту людини, про шляхи його поширення та наголосила на тому, що зараз, як ніколи, необхідно бути відповідальним за свою поведінку і вести здоровий спосіб життя. Учасникам було запропоновано переглянути відеоролик «СНІД- загроза людству».
Запрошена на захід  психолог  Уліганець Тетяна Йосипівна
провела з пирисутніми  практичні вправи «Ситуація», «Дискусія ». За їх допомогою учні узагальнили знання про те, що їм відомо про СНІД, - добирали аргументи негативного та толерантного ставлення до хворих на СНІД. У грі «Кордон» пояснювали правильне чи ні твердження про ВІЛ/СНІД.
         Наприкінці зустрічі було проведено флешмоб «Життя гідне того, щоб жити».
























                                               


Немає коментарів:

Дописати коментар