четвер, 18 вересня 2014 р.

Інформаційно–правова година «Великі права маленької дитини»

         Важливим аспектом роботи районної бібліотеки для дітей по правовому вихованню молодого покоління є захопливо і доступно розповісти дітям про їх права  та обов’язки,  як  захистити свої права і до кого  звернутись по допомогу.
         Саме з цією метою в районній бібліотеці для дітей 18 вересня 2014 року проведено з учнями молодших класів Перечинської ЗОШ І-ІІІ ст. інформаційно- правову годину «Великі права маленької дитини».
         На захід  було запрошено головного спеціаліста Перечинського районного управління юстиції Апярі  Маряну  Юріївну, яка провела з юними користувачами правову  експрес-гру «З героями казок по статтях Конвенції». Спеціаліст у цікавій і доступній для дітей формі розглядала різні ситуаційні події, в якій опинилися герої казок, роз’яснювала та аналізувала порушення їхніх прав, вчила дітей протистояти злу, творити добро.
         Сподобалась дітям вікторина-пошук по «правовій» ромашці «Кожна дитина має право…». Бібліотекар запропонувала дітям «правову» ромашку, на кожній пелюстці якої є статті з Конвенції ООН про права дитини. Діти відривали пелюстки і зачитували права які на них розміщені.
         В кінці заходу проведено урок гарної поведінки «Впізнай себе», де були зачитані уривки з віршів відомих українських письменників.
          
         




Немає коментарів:

Дописати коментар