середу, 29 червня 2016 р.

День Конституції України

     "Вимріяна поколіннями" -   так називався правовий діалог, який проведено з учнями молодшого шкільного віку присвячений 20 - й річниці Конституції України. Бібліотекар ознайомила присутніх із бібліотечною виставкою "Свої права ти добре знай, їх шануй та захищай", біля якої провела бібліографічний огляд "Дитина та її права", коротко розповіла про Конституцію України, коли і ким була створена.
       Діти брали активну участь у правовому діалозі в якому знайомились із правами дитини згідно Конвенції ООН, вчились вмінню їх застосовувати, найти різницю між правами та обов'язками, висловлювали свої думки як протистояти злу, творити добро.



             
                                        


                                     








      

четвер, 2 червня 2016 р.

День Захисту дітей

         Щороку у перший день літа в Україні, як і у всьому світі, відзначають добре і радісне свято – Міжнародний день захисту дітей.
       «Країна дитячих мрій» саме таку назву мало районне дитяче свято, організаторами якого були районний будинок культури та Перечинська районна бібліотека для дітей. Захід було розпочато виступом дитячого оркестру Перечинської ДМШ - керівник Володимир Вакар.  Із вступним словом виступила заступник директора по роботі з дітьми Перечинської РДБ – Мельник Л.М. Працівниками бібліотеки було оформлено бібліотечну виставку «Райдужне книжкове літо» та проведено літературну композицію «Щасливе дитинство моє» учнями перечинської школи. 
       Дуже цікаво та весело проходили  ігри, конкурси, розваги з казковими героями – Мавкою, Котигорошком, Лунтиком, Машкою та веселим клоуном, в яких діти мали змогу взяти участь та отримати солодощі. Після ігор всі присутні дружньою  ходою з великим сонечком, повітряними кульками та прапорцями рушили до Районного будинку культури, де продовжилося свято концертною програмою. Гостями свята були – начальник та спеціаліст служби у справах дітей Перечинської РДА та працівники районного центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді.










День Матері

        12 травня 2016 року  працівниками Перечинської районної бібліотеки для дітей разом з районною бібліотекою було проведено свято до Дня Матері «У світі усе починається з мами». Було оформлено бібліотечну виставку «За все, що маю, дякую тобі!». В парку перед бібліотекою учні школи виступили з літературно-музичною композицією «Рідна мати моя».       Протягом свята  учасники мали змогу взяти участь у майстер-класі “Виготовлення і плетіння з газетних трубочок”, у конкурсах з призами, та насолодитися виступами юних талантів.







середу, 1 червня 2016 р.

День Перемоги


            9 Травня - День легендарної перемоги над фашизмом в Другій Світовій війні і День пам'яті загиблих воїнів. Це свято є хвилюючим і водночас радісним для усіх. Велика перемога стала символом непохитного духу й мужності нашого народу. Ми завжди будемо шанувати пам'ять про тих, кому завдячуємо мирним небом, теперішнім та майбутнім нашої країни.
            До цієї дати працівники районної бібліотеки для  дітей підготували книжкову виставку "Їх подвиг не гасне у віках". Представлені на виставці матеріали розкривають історичну правду  про переможні та трагічні дні війни, змальовують образи учасників воєнних дій. Також оформлено виставку малюнків «Війна очима дітей».


Бібліотекарі були присутні на мітингу біля пам’ятника загиблим воїнам-визволителям неподалік школи-інтернату та на військовому кладовищі.