вівторок, 15 жовтня 2013 р.

Тиждень правових знань


В районній бібліотеці для дітей стало тадицією кожного року проводити Тиждень права, де діти мають змогу зустрітись з працівниками міліції, ДАІ, прокуратури, юстиції, службами у справах дітей. 

З юних літ людина часто потрапляє у ситуації, коли необхідно знати свої права та обов’язки. Буває так, що ми не знаємо як захистити свої права, що для цього слід зробити, до кого звернутись по допомогу.

Саме з цією метою в районній бібліотеці для дітей 9 жовтня 2013 року було проведено з учнями молодших класів літературну гру « З героями казок по статтях Конвенції».  Метою гри було: закріпити і розширити знання дітей про їхні права, вчити і розуміти зміст казки, яка характеризує порушення  прав дитини, вчити дітей протистояти злу, творити добро.



11 жовтня проведено  правовий всеобуч «Україна – правова держава» з учнями старших класів Перечинської ЗОШ І-ІІІ ст.

З вступним словом виступила заступник директора по роботі з дітьми Іванчо Наталія Василівна, яка  розповіла про проведення тижня права в бібліотеці та представила гостей, які були запрошені на цей захід. Серед них:

·            Апярій Маряна Юріївна – головний спеціаліст Перечинського районного управління юстиції ;

·            Багара Євгенія Михайлівна – провідний спеціаліст реєстраційної служби Перечинського районного управління юстиції;

·            Бескид Іванна Михайлівна – спеціаліст І-ї категорії з профілактичної роботи у справах дітей;

·            Бреньо Любов Василівна – головний спеціаліст державної реєстрації речових прав на нерухоме майно реєстраційної служби Перечинського районного управління юстиції;

·            Країло Тетяна Василівна – директор Перечинського районного ЦСССДМ;

·            Попович Олеся Євгенівна – начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану Перечинського районного управління юстиції.

Спеціалісти у цікавій і доступній формі для юних читачів розповіли про найважливіші закони нашої держави, практику їх застосування, відповідальність за свої вчинки, повагу до закону та його вимог, кримінальну обстановку у нашому місті. Зустріч відбулася жваво і захоплююче, діти задавали запитання стосовно своїх прав та обов’язків. Учні взяли активну  участь у вікторині «В країну правових знань», яку з ними провела бібліотекар І-ї категорії Ткаченко Алла Богданівна.








пʼятницю, 11 жовтня 2013 р.

В гостях у бібліотеки




 Основне завдання бібліотекарів  – розвивати у дітей інтерес до книги, бажання слухати, говорити про прочитане і правильно розуміти його, виховувати охайність з книгою, показати дорогу до дитячої книгозбірні і надати перші поради як користуватися нею у подальшому.       
                      З метою залучення юних користувачів до Перечинської    районної     дитячої     бібліотеки   10    жовтня   2013   року    було    запрошено   учнів 1-го класу Перечинської  ЗОШ І-ІІІ ст. З дітьми було проведено екскурсію по бібліотеці . Темою їхнього візиту була “Дім, в якому живуть книги”. Діти були запрошені у оселю книжочок, та з великим захопленням  розглядали бібліотечні виставки «Казковий єралаш», «Скільки народів, стільки казок», «Мандруємо у дивосвіт природи» та інші,  слухали розповідь бібліотекаря про значення книги в житті людини та ознайомилися з краєзнавчою кімнатою «Закарпатський край – моя колиска». В читальному залі бібліотеки учні пограли у казкову відгадайку « З якої ми казки?», познайомилися з дитячою періодикою та книгами.  
В кінці заходу учні виявили бажання стати користувачами нашої бібліотеки.

Завітайте до нас ще, любі дітки!

"Щоб край свій краще пізнавати,
в краєзнавчу кімнату треба завітати..."

Куточок краєзнавчої кімнати




Казкова відгадайка "З якої ми казки?"

"Періодику читати -
все на світі будем знати..."
"Наші малюки читають залюбки..."

"В казкову кімнату завітаймо,
Книгу цікаву прочитаймо..."


                                                       

понеділок, 7 жовтня 2013 р.

Екскурсія до бібліотеки "Чарівне царство книжок".




Книга –це один з головних засобів навчання, розвитку та душевної насолоди. Спілкування з книгою допомагає оволодіти певними знаннями,прилучає до культурних надбань і цінностей українського народу, його звичаїв і тралицій.
Читати систематично й осмисленно дітей навчає школа, а бібліотека допомагає  залучати учнів школи до читання книжок, пропагує книгу, розвиває художній  смак і самостійність суджень дітей. У зв’язку з цим бібліотека приділяє велику увагу пошуку активних форм пропаганди літератури, які забезпечують формування у школярів щоденної потреби в читанні книг, роботі з  ними. Саме з цією метою 7 жовтня 2013 року в дитячій бібліотеці було організувано  пізнавально-оглядову екскурсію.
У світлому та затишному приміщенні бібліотеки на дітей чекали бібліотекарі які завжди раді своїм маленьким відвідувачам. Бібліотекарі розповіли про бібліотеку, познайомили дітей з правилами користування книгою та бібліотекою, розповіли їм про абетковий та систематичний каталог, ознайомили учнів з краєзнавчою кімнатою,тематичними  полицями дитячого фонду,  а також проінформували про нові надходження літератури для дітей. Також учні познайомилися з кутком користувача Інтернету та правилами безпечної роботи з комп’ютером.                  
  Цікавим доповненням екскурсії стала захоплююча вікторина «Відгадай казкового героя» та аукціон загадок.
Весело та радісно було в цей день в бібліотеці. Діти, які побували на екскурсії мали змогу записатися до бібліотеки і взяти книжки додому. Всім дуже сподобалась цікава та пізнавальна екскурсія, про що свідчили слова вдячності від наших маленьких користувачів.
  Тож, запрошуємо усіх бажаючих маленьких читачів  та їхніх батьків до нашої бібліотеки, де кожен знаходить для себе потрібну інформацію. Ми завжди раді зустрічі з Вами і працюємо тільки для Вас! Ласкаво просимо!

Бібліотека - книги храм.
І знань безмежне море і надія.
Палкий вогонь незгасних поривань,
Що наше серце й душу гріє.
Натхненну працю здавна віддають
Бібліотекарі народу.
Сьгодні дяку й шану їм несуть
Дорослі й діти в нагороду.

4 клас в краєзнавчій кімнаті

"І оживає все минуле"
Знайомство з виробами давнини

Вікторина "Відгадай казкового героя"

Перегляд енциклопедій

На безліч дитячих запитань юні читачі
знаходять відповіді в книгах