вівторок, 2 червня 2020 р.

Челендж для дітей "ПРАВА ДИТИНИ"

Світлина від Координаційний центр з надання правової допомоги.
Координаційний центр надання правової допомоги.
📣📣📣 Сонце щойно зійшло, а ми вже на нашому інстаграм-екаунті оголосили челендж! Цей челендж для дітей, присвячений Дню захисту дітей і називається "ПРАВА ДИТИНИ".
Що треба зробити ⬇️
1. З першого по п'яте червня завантажте 🖼фото/📹відео у сторіз з хештегом #правадитини та вкажіть найважливіше, на ваш погляд, право дитини
2. Відмітьте📱інстаграм-сторінку Координаційного центру @ualegalaid
❗️Майте на увазі, що ваш акаунт повинен бути відкритим. Якщо дитина не має свого екаунту в Інстаграм, вона може постити зі сторінки батьків. Кількість постів може бути необмежена.
Ми зробимо репост усіх фото/відео на сторінку Координаційного центру, виберемо програмою Random 10 випадкових екаунтів і надішлемо власниками ПРИЗИ 🎁🎁🎁 від Координаційного центру з надання правової допомоги.
😉 Грайте і вигравайте! 🎈
Інстаграм-сторінку КЦ можна переглянути тут: https://www.instagram.com/ualegalaid/?hl=uk

вівторок, 3 березня 2020 р.

Презентація книги Василя Мулеси "Криниця"


          Сьогодні, у Всесвітній день письменника, в нашій бібліотеці відбулася чудова та знаменна подія, а саме  - презентація книги Василя Мулеси «Криниця».

         На захід завітали учні початкових класів Перечинського ліцею. Зустріч дітей із письменником була щирою і неймовірно емоційною. Діти з превеликою радістю спілкувалися з автором  та знайомилися з його творами.  Брали активну участь у відгадуванні загадок та самі загадували їх гостю, на які Він вдумливо та з посмішкою відповідав, а за кращі, на думку письменника загадки, дітки отримали цінні подарунки – книги самого автора з його особистим підписом.
         Маленьким слухачам сподобалася чудова книга, адже написана вона саме для них.
        Сподіваємось, що зустріч з Василем Мулесою  залишила в дитячих серцях тепло і радість від спілкування, бажання прочитати ще більше творів письменника.
































вівторок, 25 лютого 2020 р.

До Дня народження Лесі Українки

       25 лютого - день народження Лесі Українки, славетної української письменниці, перекладачки, громадської діячки. Багато творів написала вона для дорослих, але не забула й за дітей, бо дуже їх любила. В дитячій бібліотеці оформлено виставку – персоналію «Леся Українка - поетична квітка України». Біля книжкової виставки проведено літературні хвилинки.


понеділок, 24 лютого 2020 р.

Виховання національних меншин


          Виховання різних національних меншин, які населяють наше місто, є одним з основних завдань в роботі нашої бібліотеки.
Діти із сімей національних меншин, які проживають на території міста, є читачами нашої бібліотеки і учасниками масових заходів. Так, як ми дбаємо про розвиток української мови як державної, з дітьми проведено пізнавальну хвилинку «У мові моїй краса і неповторність».
Також вони мають можливість цікаво проводити час у дитячій ігровій кімнаті.
         Ми завжди чекаємо кожного юного читача, їхніх батьків, бабусь і дідусів у бібліотеці, незалежно від національності, і робимо все для того, щоб їм було цікаво. Ми разом на одній землі, ми – одна дружна родина.








пʼятницю, 21 лютого 2020 р.

Міжнародний день рідної мови

            21 лютого, в Міжнародний день рідної мови, коли нам українцям материнське, рідне, українське слово служить оберегом, в районній бібліотеці для дітей оформлено бібліотечну виставку "Моя велична українська мова!" а також проведено мовознавчу мандрівку "Знань і розуму основа – рідна мова, рідне слово!".






Міжнародний день рідної мови


          В Міжнародний день рідної мови до дитячої бібліотеки завітали вихованці Перечинського ЗДО «Веселка». Зі слів бібліотекаря діти дізналися про створення мови, її багатство, красу та мелодійність, а також ознайомились з українськими книгами та періодичними виданнями.





четвер, 20 лютого 2020 р.

День Героїв Небесної Сотні


          Щорічно 20 лютого по всій Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні –знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
         З цієї нагоди в районній бібліотеці для дітей оформлено виставку-пам’ять "Майдан стогнав, Сотня в небо йшла ", а також проведено годину вшанування "На варті наших душ Небесна Сотня".